• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jak utrzymać zdrową florę jelitową

Dieta kapuściana bazuje na tym, że do jadłospisu powszedniego dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa to nadzwyczaj bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka i wapnia, których człowiek także potrzebuje, a nie ma ich w warzywach – przetestuj błonnik z ananasem + chrom. Głównym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, po największej części kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada pić niemało mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Produkty zbożowe i mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to najczęściej 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, bardzo chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Co więcej bogata jest w błonnik, który ma wielkie znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.

1. Otwórz link

2. Więcej informacji

3. Zajrzyj tutaj

4. Przejdź dalej

5. Zobacz więcej

Comments are closed.